Tuesday, 4 January 2011

Pompoensoep en aardappelsalade

Er moet veel worden ingepakt, maar verder vrij vandaag, dus tijd om tussendoor alvast te komen. Ook moeten de keukenkastjes leeggemaakt worden en dan kom ik genoeg ingrediƫnten tegen voor een pompoensoep en een aardappelsalade met groene salsa.



Pompoensoep: kleine pompoen schillen, schoonmaken en in stukken snijden. Pompoen koken in een halve liter water met 3 laurierblaadjes en wat zout. In een andere pan 2 sjalotjes fruiten met 2 teentjes knoflook en een eetlepel rode curry. Pompoen er bij en een liter bouillon: pureren maar. Op smaak brengen met peper en zout.

Aardappelsalade: krieltjes koken en halveren. Voor de salsa: 4 augurken snipperen met twee teentjes knoflook. In de keukenmachine met een bos basilicum, 3 el mosterd, 1 el honing, wat rozemarijn, 1 el azijn en 3 el olie. Salsa door de aardappelen roeren en een paar uur laten staan.

Bron aardappelsalade: vrij vertaald uit "De essentie van het koken" - Jamie Oliver

No comments:

Post a Comment