Wednesday, 5 January 2011

Makreel uit de oven

Een van de laatste avonden op de Ruysdaelkade, hele dag inpakken maakt hongerig en ik snak naar gezond eten. Men haalt lekkere makreeltjes bij de Marqt die we in de oven stoppen. heerlijk nog even samen genieten van deze avond...


dit was de eerste keer dat ik een niet-gerookte makreel at, de smaak is vissiger dan de mul of forel die ik normaal gebruik (van deze tenminste) maar de structuur is lekker stevig.

2 makreeltje (schoongemaakt door de visboer) nog even goed uitspoelen. Insmeren met olijfolie en grof zout, vullen met een halve citroen in plakjes en twee halve teentje knoflook. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 250 C, wordt het velletjes lekker knapperig van.

Erbij lekker gekookte sperzieboontjes en een maiskolf (10 minuutjes gekookt in water met zout)

No comments:

Post a Comment