Saturday, 22 January 2011

De Italiaan

Lief komt eind van de dag terug uit Oostenrijk, dat vieren door even lekker uit eten te gaan in onze nieuwe buurt. Het wordt De Italiaan in de Bosboom Toussaintstraat door de vele goede verhalen die we erover hebben gehoord. Ze hebben pas om half tien plek, maar het meisje belooft me te bellen als er eerder een tafeltje voor ons vrij is en dat doet ze ook heel netjes om kwart voor negen.

Als voorgerecht delen we een prtie antipasti en dat gaat heel prima. Lekkere verschillende Italiaanse vleeswaren waarvan ik vooral de gedroogde ham (volgens mij geen parma) erg lekker vind. Verder een goeie oude pecorino, tuinbonen en artisjokharten in olie, een gevuld paprikaatje (wat zit er in? beetje spicy, maar niet wit van kleur zoals ik gewend ben)en een mini Caprese. Waar ik erg blij mee ben is het alcoholvrije aperitief wat erg lijkt op een glas campari soda. Kande ik niet, maar erg verfrissend.

Hoofd kies ik vlees van de dag wat twee malse kalfslapjes zijn in een lekkere Italiaanse jus. Bijgerechten moet je extra bijbestellen en dat vind ik altijd wel jammer. Ik bestel de groene salade bij, maar die is niet heel bijzonder lekker. Volgende keer groente van de dag. Lief neemt de pizza Diavola, waar hij erg blij mee is. Behoefte aan zoet is erg groot, dus panna cotta toe. Smaak is goed en er zit een lekker sausje overheen, maar iets meer aankleding in de vorm van vruchtjes vind ik altijd erg fijn bij panna cotta. Daarnaast vind ik hem iets te zacht, panna cotta mag in mijn beleving wel iets steviger, er zit erg veel geklopte slagroom door waardoor het meer een mousse is dan een panna cotta.

We gaan hier zeker vaker naar toe voor lieve bediening, lekkere pizza's en antipasti en den leuke locatie.

http://www.deitaliaan.com/

No comments:

Post a Comment