Saturday, 15 January 2011

Pasta met Champignons en Haricot verts in een roomsausje

pffff, na een drukke dag zin in een goed bord pasta, met ingedriƫnten uit de koelkast wordt het een roomsausje



klontje boter
2 sjalotje gesnipperd
1 tl tijm
250 gram champignons in plakjes
1 flesje kookroom
sap van 1 citroen
1 bouillonblokje
1 chilipepertje, fijn gevijzeld
150 gram haricot verts
kappertjes

Uitjes fruiten in boter met de tijm, champignons erbij en even meebakken. Afblussen met citroensap en dan de kookroom erbij met bouillonblokje en pepertje. Laat dit rustig sudderen. In de tussentijd haricot verts koken in een klein laagje water en pasta al dente koken in ruim water met zout en olijfolie. Pasta afgieten, olijfolie en zout erdoorheen roeren. Haricot verts door de helft snijden en toevoegen aan de saus. Saus op smaak brengen met zout en peper. Pasta op bord, saus er op en garneren met kappertjes.

No comments:

Post a Comment