Tuesday, 30 November 2010

Thaise Kippensoep

Allebei een beetje snotterig, dat moet bestreden worden met een pittig soepje



Snipper het sjalotje, de knoflook en de helft van de peper. Kneus dit in de vijzel met de helft van de koriander in de vijzel. Fruit dit geheel op een laag pitje een minuut of 3. Voeg de Laos toe en bak voor een minuutje. Dan de helft van de kokosmelk erbij met de vissaus, het sap van de limoen en de sereh in de lengte doorgesneden. Snij de kip in de tussentijd in reepjes en voeg toe, breng aan de kook en kook voor 10 minuten. Voeg de rest van de kokosmelk toe met de bouillon en breng aan de kook. Breng eventueel op smaak met extra vissaus. Klaar!

Haal voor het serveren de Sereh uit de soep, garneer met wat koriander en rode peper. Deze keer een handje peultjes op het laatste moment er doorheen. Serveer de rest van de peper en koriander in een apart bakje zodat je die naar smaak toe kunt voegen. Lief houdt meer van pittig dan ik.

Nodig:
1 stengel Sereh
1 sjalot
1 teen knoflook
1 rode peper
1/2 limoen
1/2 bosje koriander
3 el laos
400 ml kokosmelk
200 ml bouillon
3 el vissaus
2 kipfilet

No comments:

Post a Comment