Daan komt eten, dus eten we iets speciaals: Eendenborst! Absoluut biologisch. Daan en ik koken samen (terwijl dit niet mijn sterkste kant is, maar ik leer!)
Port tot helft inkoken. peperkorrels, tijm en peperkorrels toevoegen en weer tot de helft inkoken (niet te hard). Voeg room toe en kook nog 10 minuten in. Kook de aardappelen en haricot verts. snij/scheur de paddenstoelen in stukken.
Vet van eendenborst insnijden en bestrooien met peper en zout. 5 minuten op vet bakken op zacht vuur, giet vet af en bak 1 minuut op hoog vuur tot vel knapperig is. Nu andere kant 4 minuten bakken. Haal de eendenborst uit de pan en bak de paddenstoelen in het overgebleven vet.
Schenk portsaus door zeef, snij eendenborst in plakken. Maak borden op en schenk saus er overheen, garneren met paddenstoelen.
Nodig:
3 eendenborst (2 kan ook, doen wij)
400 ml rode port
200 ml fond (gevogelte, wild of vlees)
6 takjes tijm
4 tl zwarte peperkorrels
250 ml kookroom
paddestoelen (wij gebruiken hier portobello's)
haricot verts
aardappeltjes
Living in Amsterdam since 2000 and still discovering new and beautiful places i decided to write a blog about it. Mostly based in pictures, it's often the best way to show.Going back and forth between Dutch and English finally decided to go with English hoping to help a lost tourist find the best spots in town.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Blog Archive
-
▼
2010
(171)
-
▼
November
(28)
- Thaise Kippensoep
- Salade met Gerookte Zalm
- Bens Place
- Jochanan en Tamara's place
- Eendenborst met portsaus
- Salade met Feta en Tomaat
- Bars Place
- Fleurs Place
- Pasta met Champignons, Peultjes en Wagame salade
- Van alles en nog wat en : Carrot Cake Mufins
- Soepje van Lief
- Bazar
- Burgermeester
- Zuurkoolstamppot met Worst
- Salade met Feta
- Piepkuiken
- Oosterse Pasta van Ben
- Jasmijn&ik
- Gerookte Bokking
- Kooksels van Lief
- Spaghetti met Pittige Garnalen
- Salade met Gerookte Kip
- Knoflookkip uit de oven met Paddestoelen
- Jurs Place
- Zuurkoolstamppot met Worst
- Oop en Oom
- Hartige Pannenkoeken
- Spaghetti met Pittige Garnalen
-
▼
November
(28)
No comments:
Post a Comment