Friday, 26 November 2010

Eendenborst met portsaus

Daan komt eten, dus eten we iets speciaals: Eendenborst! Absoluut biologisch. Daan en ik koken samen (terwijl dit niet mijn sterkste kant is, maar ik leer!)



Port tot helft inkoken. peperkorrels, tijm en peperkorrels toevoegen en weer tot de helft inkoken (niet te hard). Voeg room toe en kook nog 10 minuten in. Kook de aardappelen en haricot verts. snij/scheur de paddenstoelen in stukken.
Vet van eendenborst insnijden en bestrooien met peper en zout. 5 minuten op vet bakken op zacht vuur, giet vet af en bak 1 minuut op hoog vuur tot vel knapperig is. Nu andere kant 4 minuten bakken. Haal de eendenborst uit de pan en bak de paddenstoelen in het overgebleven vet.
Schenk portsaus door zeef, snij eendenborst in plakken. Maak borden op en schenk saus er overheen, garneren met paddenstoelen.

Nodig:
3 eendenborst (2 kan ook, doen wij)
400 ml rode port
200 ml fond (gevogelte, wild of vlees)
6 takjes tijm
4 tl zwarte peperkorrels
250 ml kookroom
paddestoelen (wij gebruiken hier portobello's)
haricot verts
aardappeltjes

No comments:

Post a Comment