Living in Amsterdam since 2000 and still discovering new and beautiful places i decided to write a blog about it. Mostly based in pictures, it's often the best way to show.Going back and forth between Dutch and English finally decided to go with English hoping to help a lost tourist find the best spots in town.
Friday, 5 November 2010
Zuurkoolstamppot met Worst
Zuurkoolstamp: 600 gram krieltjes koken met een teentje knoflook in niet al te veel water tot ze helemaal gaar zijn. In een ander pannetje 500 gram zuurkool met en flinke scheut witte wijn half uurtje laten garen. In een derde pannetje spekjes uitbakken. Aardappelen (met schil) stampen in eigen kookvocht met een scheutje olijfolie en een klontje boter. Beetje nootmuskaat er doorheen. Stampen en roeren tot het smeuïg is, als nodig aanlengen met wat water en/of olijfolie. Op smaak brengen met peper en zout. Zuurkool en spekjes er door heen roeren en klaar.
Worstje en jus er bij en een fijne vrijdagavond maaltijd is klaar
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Blog Archive
-
▼
2010
(171)
-
▼
November
(28)
- Thaise Kippensoep
- Salade met Gerookte Zalm
- Bens Place
- Jochanan en Tamara's place
- Eendenborst met portsaus
- Salade met Feta en Tomaat
- Bars Place
- Fleurs Place
- Pasta met Champignons, Peultjes en Wagame salade
- Van alles en nog wat en : Carrot Cake Mufins
- Soepje van Lief
- Bazar
- Burgermeester
- Zuurkoolstamppot met Worst
- Salade met Feta
- Piepkuiken
- Oosterse Pasta van Ben
- Jasmijn&ik
- Gerookte Bokking
- Kooksels van Lief
- Spaghetti met Pittige Garnalen
- Salade met Gerookte Kip
- Knoflookkip uit de oven met Paddestoelen
- Jurs Place
- Zuurkoolstamppot met Worst
- Oop en Oom
- Hartige Pannenkoeken
- Spaghetti met Pittige Garnalen
-
▼
November
(28)
No comments:
Post a Comment