Sunday, 7 November 2010

Knoflookkip uit de oven met Paddestoelen





Kip (biologisch, natuurlijk)! Voor het eerst helemaal zelf gebakken! Simpel, maar heel lekker! Hoe? Zo:

Drie bollen knof overdwars doormidden. Onderkanten bewaren, bovenkanten pellen en fijn hakken (niet te fijn). Lekker veel verse thijm en bij, peper en zout. Half van het mengsel in de kip. Kip insmeren met olijfolie, in een braadslee met zo'n 100 gram gehalveerde champignons. Peper en zout er overheen. Schuif hem in de oven voor 1 uur en een kwartier op 175 graden. Dan nog 1 kwartier paddenstoelen mengsel er bij:

In een ander bakblik 7 a 8 ons paddenstoelen (champignons, cantharellen) mengen met de overgebleven knof en thijm. Peper, zout en olijfolie er overheen. Dit mengsel het laatste kwartier in de overn schuiven.

Serveren met een brood (lekker in de jus die in de braadslee onstaat) en wat verse groenten. In dit geval boontjes.

Bron: Home Made - Yvette van Boven, maar dan net iets anders

No comments:

Post a Comment