Het is koud en winter. Buiten sneeuwt het, dus veel groenten met vitaminen zijn gewenst. Daarom vanavond deze salade met kip.
Snij de kip in platte stukken en schep ze om met de stroop, ketjap, sambal en een scheutje olijfolie. Maak dressing door olijfolie, azijn, mosterd en honing door elkaar te roeren met wat chillipeper en zout. Kook de peultjes in een cm water met wat zout 2 minuten. Rooster pijnboompitten. Verwarm de grillpan en bak de kip hierin op rustig vuur.
Sla in stukken, wassen en op bord leggen, helft dressing erover heen sprenkelen. Tomaten en avocado in stukken en over heen, peultjes erop, rest van de dressing er over heen. Kip er op en pijnboompitten: klaar!
Nodig:
2 kipfilet (biologisch)
1 avocado
4 tomaten
krop sla
peultjes
1 el ketjap
1 el stroop
1 tl sambal
3 el olijfolie
1 el azijn
chilipeper
1 el mosterd
1 el honing
pijnboompitten
Living in Amsterdam since 2000 and still discovering new and beautiful places i decided to write a blog about it. Mostly based in pictures, it's often the best way to show.Going back and forth between Dutch and English finally decided to go with English hoping to help a lost tourist find the best spots in town.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Blog Archive
-
▼
2010
(171)
-
▼
December
(31)
- Cocottes en Croute en Coquilles
- Ikea
- Anneke en Colja's place
- Biefstukken
- De Toog
- Kerstdiner 2
- Kerstbrunch en diner
- Oostzaan
- Nienke's place
- Pasta met tomaatjes en feta
- Bar Italia
- Mulletjes uit de oven
- Thaise soep met Garnalen
- Bloemers
- Stamppot restjes
- Zuurkoolstamp
- Yam Yam
- Pasta van Marie
- Soep uit zak
- Worsten op brood
- Buffet bij de Senfen
- Pizza
- Salade met pasta en avocado
- Burgermeester
- Spinazie salade met Makreel
- Thaise Kippensoep
- Naarden
- Vlaams Broodhuis
- Oostzaan
- Quinto
- Salade met gegrilde kip
-
▼
December
(31)
No comments:
Post a Comment