Wednesday, 1 December 2010

Salade met gegrilde kip

Het is koud en winter. Buiten sneeuwt het, dus veel groenten met vitaminen zijn gewenst. Daarom vanavond deze salade met kip.



Snij de kip in platte stukken en schep ze om met de stroop, ketjap, sambal en een scheutje olijfolie. Maak dressing door olijfolie, azijn, mosterd en honing door elkaar te roeren met wat chillipeper en zout. Kook de peultjes in een cm water met wat zout 2 minuten. Rooster pijnboompitten. Verwarm de grillpan en bak de kip hierin op rustig vuur.
Sla in stukken, wassen en op bord leggen, helft dressing erover heen sprenkelen. Tomaten en avocado in stukken en over heen, peultjes erop, rest van de dressing er over heen. Kip er op en pijnboompitten: klaar!

Nodig:
2 kipfilet (biologisch)
1 avocado
4 tomaten
krop sla
peultjes
1 el ketjap
1 el stroop
1 tl sambal
3 el olijfolie
1 el azijn
chilipeper
1 el mosterd
1 el honing
pijnboompitten

No comments:

Post a Comment