Saturday, 25 December 2010

Kerstbrunch en diner

Twee familie's in een kerstdag. Eerst een uitgebreide brunch in Oostzaan. Broden, kazen, eieren en taarten. Ook natuurlijk bubbels en pate. (en weer fijn knuffelen met Aimee.


Eind van de middag door naar Naarden voor het jaarlijkse kerstdiner van Jan, die zit weer te buiten heeft gekookt. Ik krijg, wegens minder ruimte in mijn buik, iets kleinere porties zodat ik wel van alle mee kan genieten.

Amuse van tonijn en doperwtjes in een sinaasappelsausje. Van de soep eet ik hoofdzakelijk de vulling, maar graag hou ik nog ruimte voor de rest. Heerlijke frisse salade met avocado en mihoen:

Oma heeft haar vingers er weer afgepeld voor de heerlijke Stellendamse garnaaltjes, dit keer geserveerd op een bedje van Paprika coulis.

Het hoofdgerecht wordt voor mijn nog even in de pan gegooid, bij de rest is de rosbief prachtig rose, echt een heerlijk hoofdgerecht. verfrissende spoom van bubbels met een beetje rode wijn en mango-ijs voorgaand aan het hoofd is heerlik verfrissend en doordat er geen garnituur bij het hoofdgerecht zit is er nog genoeg ruimte voor het heeeeeerlijke toetje zonder dat we van tafel hoeven te rollen.

De pavlova is echt mijn favoriet, had ik zo nog een portie van op gegeten.

No comments:

Post a Comment