vandaag een dagje vrij, dus tijd om een recept uit te proberen. Hele vissen uit de oven, vrij vertaald naar Jamie Oliver
Zo maak je het (voor 2):
Spoel de mulletjes af en uit, dep ze droog. Meng de olie met een handvol tijmblaadjes en het zeezout in de vijzel en smeer de mulletjes aan binnen en buitenkant in met het mengsel. Halveer de citroen (snij de onderkant er af zodat ze rechtop kunnen staan) en steek in iedere helft 2 laurierblaadjes. Leg de citroenen en mulletjes in een braadslee en zet de 12 minuten in een voorverwarmde oven op 250 graden.
Scheur in tussen de sla in stukken en was het. Klop een dressing van de ingedrienten. Leg de sla op een schaal, verdeel de dressing eroverheen. Halveer de tomaten en snij de bosui in ringetjes en verdeel dit ook over de sla. Beetje peper er overheen een klaar.
Mulletjes zijn gaar als ze makkelijk van de graat te halen zijn, salade er naast en eventueel brood erbij.
Dit heb je nodig:
2 mulletjes
bos verse tijm
1 citroen
4 verse laurier blaadjes
1/2 el zeezout
2 el olijfolie
voor de salade:
1 krop sla
10 tomaatjes
1 bosuitje
voor de dressing:
1 tl mosterd
1 tl honing
1/3 bouillonblokje verkruimeld
cayennepeper
1 el azijn
3 el olijfolie
Voor het toetjes:
2 peren
200 gr suiker
1/2 chocoladereep
ongeveer 75 ml slagroom
los de suiker op in 500 ml water en kook de geschilde en gehalveerde peren 15 minuten. Breng de de slagroom aan de kook, haal van het vuur en los de chocolade er in op. Klaar! Eigenlijk lekker met een bol roomijs, maar die was ik vergeten.
Living in Amsterdam since 2000 and still discovering new and beautiful places i decided to write a blog about it. Mostly based in pictures, it's often the best way to show.Going back and forth between Dutch and English finally decided to go with English hoping to help a lost tourist find the best spots in town.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Blog Archive
-
▼
2010
(171)
-
▼
December
(31)
- Cocottes en Croute en Coquilles
- Ikea
- Anneke en Colja's place
- Biefstukken
- De Toog
- Kerstdiner 2
- Kerstbrunch en diner
- Oostzaan
- Nienke's place
- Pasta met tomaatjes en feta
- Bar Italia
- Mulletjes uit de oven
- Thaise soep met Garnalen
- Bloemers
- Stamppot restjes
- Zuurkoolstamp
- Yam Yam
- Pasta van Marie
- Soep uit zak
- Worsten op brood
- Buffet bij de Senfen
- Pizza
- Salade met pasta en avocado
- Burgermeester
- Spinazie salade met Makreel
- Thaise Kippensoep
- Naarden
- Vlaams Broodhuis
- Oostzaan
- Quinto
- Salade met gegrilde kip
-
▼
December
(31)
No comments:
Post a Comment