Monday, 20 December 2010

Mulletjes uit de oven

vandaag een dagje vrij, dus tijd om een recept uit te proberen. Hele vissen uit de oven, vrij vertaald naar Jamie Oliver



Zo maak je het (voor 2):
Spoel de mulletjes af en uit, dep ze droog. Meng de olie met een handvol tijmblaadjes en het zeezout in de vijzel en smeer de mulletjes aan binnen en buitenkant in met het mengsel. Halveer de citroen (snij de onderkant er af zodat ze rechtop kunnen staan) en steek in iedere helft 2 laurierblaadjes. Leg de citroenen en mulletjes in een braadslee en zet de 12 minuten in een voorverwarmde oven op 250 graden.

Scheur in tussen de sla in stukken en was het. Klop een dressing van de ingedrienten. Leg de sla op een schaal, verdeel de dressing eroverheen. Halveer de tomaten en snij de bosui in ringetjes en verdeel dit ook over de sla. Beetje peper er overheen een klaar.

Mulletjes zijn gaar als ze makkelijk van de graat te halen zijn, salade er naast en eventueel brood erbij.

Dit heb je nodig:
2 mulletjes
bos verse tijm
1 citroen
4 verse laurier blaadjes
1/2 el zeezout
2 el olijfolie

voor de salade:
1 krop sla
10 tomaatjes
1 bosuitje

voor de dressing:
1 tl mosterd
1 tl honing
1/3 bouillonblokje verkruimeld
cayennepeper
1 el azijn
3 el olijfolie


Voor het toetjes:
2 peren
200 gr suiker
1/2 chocoladereep
ongeveer 75 ml slagroom

los de suiker op in 500 ml water en kook de geschilde en gehalveerde peren 15 minuten. Breng de de slagroom aan de kook, haal van het vuur en los de chocolade er in op. Klaar! Eigenlijk lekker met een bol roomijs, maar die was ik vergeten.

No comments:

Post a Comment