Beetje katerig van verjaardag Fleur is vandaag een dag om lekker binnen te overwinteren en eind van de dag een soepje te koken. Thaise soep met garnalen (want biologische kip hebben ze niet bij de Dirk).
Zo maak je hem (eigenlijk voor 4):
Bak de peper, gember, sereh en gedroogde koriander een paar minuten op hoog vuur. Dan 1.5 l water en het bouillonblokje erbij, aan de kook brengen en 1/2 doorkoken.
Zeef de bouillon, voeg kokosmelk, garnalen en sugar snaps toe (ik gooide er ook wat champignons in, maar dat voegt niet echt iets toe. Aan de kook brengen en klaar! In de kom garneren met wat peperringetjes en een pluk verse koriander
Dit hebt je nodig:
500 gram grote garnalen
1 el olie
1 rode peper in grove stukken (een paar ringetjes apart houden voor de garnering)
3 cm verse gember in plakjes
1 stengel sereh (in lengte en breedte doorgesneden)
1 tl gedroogde koriander
bouillonblokje
400 ml kokosmelk
250 gr sugar snaps
verse koriander
Living in Amsterdam since 2000 and still discovering new and beautiful places i decided to write a blog about it. Mostly based in pictures, it's often the best way to show.Going back and forth between Dutch and English finally decided to go with English hoping to help a lost tourist find the best spots in town.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Blog Archive
-
▼
2010
(171)
-
▼
December
(31)
- Cocottes en Croute en Coquilles
- Ikea
- Anneke en Colja's place
- Biefstukken
- De Toog
- Kerstdiner 2
- Kerstbrunch en diner
- Oostzaan
- Nienke's place
- Pasta met tomaatjes en feta
- Bar Italia
- Mulletjes uit de oven
- Thaise soep met Garnalen
- Bloemers
- Stamppot restjes
- Zuurkoolstamp
- Yam Yam
- Pasta van Marie
- Soep uit zak
- Worsten op brood
- Buffet bij de Senfen
- Pizza
- Salade met pasta en avocado
- Burgermeester
- Spinazie salade met Makreel
- Thaise Kippensoep
- Naarden
- Vlaams Broodhuis
- Oostzaan
- Quinto
- Salade met gegrilde kip
-
▼
December
(31)
No comments:
Post a Comment