Monday, 20 December 2010

Thaise soep met Garnalen

Beetje katerig van verjaardag Fleur is vandaag een dag om lekker binnen te overwinteren en eind van de dag een soepje te koken. Thaise soep met garnalen (want biologische kip hebben ze niet bij de Dirk).

Zo maak je hem (eigenlijk voor 4):
Bak de peper, gember, sereh en gedroogde koriander een paar minuten op hoog vuur. Dan 1.5 l water en het bouillonblokje erbij, aan de kook brengen en 1/2 doorkoken.
Zeef de bouillon, voeg kokosmelk, garnalen en sugar snaps toe (ik gooide er ook wat champignons in, maar dat voegt niet echt iets toe. Aan de kook brengen en klaar! In de kom garneren met wat peperringetjes en een pluk verse koriander

Dit hebt je nodig:
500 gram grote garnalen
1 el olie
1 rode peper in grove stukken (een paar ringetjes apart houden voor de garnering)
3 cm verse gember in plakjes
1 stengel sereh (in lengte en breedte doorgesneden)
1 tl gedroogde koriander
bouillonblokje
400 ml kokosmelk
250 gr sugar snaps
verse koriander

No comments:

Post a Comment