Opa en Oma van Lief komen eten dus er worden vanavond natuurlijk drie gangen op tafel gezet. Het is feest!
Helaas glij ik twee uur voor we er zijn uit in de badkamer met m'n kop tegen de muur, daardoor even geen boodschappen doen voor mij en schiet de venkelsoep die ik wilde maken er bij in. Dan maar soep uitzak. Hoofdgerecht is vis uit de oven.
Nodig:
1 pot visfond
4 witte visfilet
2 sjalotjes in kwarten
125 ml witte wijn
flinke klont boter
3 ons tuinbonen (diepvries)
plukje saffraan
125 ml kookroom
Visfond inkoken tot de helft. In de tussentijd de vis in de oven (180 C) in een ovenschaal met 100 ml water, de ui, 100 ml wijn, de boter, peper en zout. Laat in 10 minuten garen.
Kook de tuinboontjes in een laagje water in ongeveer 10 minuten gaar, haal eventueel het vliesje van de boontjes af (ik meng de vliesjes door het eten van de hond)
Als de visfond ingekookt is voeg dan het restje wijn toe, de saffraan en de room, kook nog 5 minuutje door. Dan nog een minuut de tuinboontjes erbij,en klaar.
Wij eten er een salade en gekookte aardappelen bij.
Living in Amsterdam since 2000 and still discovering new and beautiful places i decided to write a blog about it. Mostly based in pictures, it's often the best way to show.Going back and forth between Dutch and English finally decided to go with English hoping to help a lost tourist find the best spots in town.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Blog Archive
-
▼
2011
(130)
-
▼
February
(23)
- Pastasalade
- Salade met Geitenkaas
- Frietjes
- Pasta met Geroosterde Groenten en Mozarella
- Pasta met Tomatensaus
- Zalm uit de oven met geroosterde groenten
- Cook Kai
- Showarma
- Couscous met Kikkererwten en Tomaatjes
- Pasta met Tomatensaus
- Lasagne met Vis en Haricot verts
- Van alles
- Soep uit zak
- Cafe Toussaint
- Pasta met Snijbonen in roomsaus
- Mc Donalds
- Salade met Makreel
- Gebraden Kip met champignons en tijm
- Gebraden Kip met champignons en tijm
- Pasta Puttanesca
- Mother India
- Pangafilet uit de oven met tuinbonen
- Lasagne met Paddestoelen en Spinazie
-
▼
February
(23)
No comments:
Post a Comment