Wednesday, 2 February 2011

Pangafilet uit de oven met tuinbonen

Opa en Oma van Lief komen eten dus er worden vanavond natuurlijk drie gangen op tafel gezet. Het is feest!


Helaas glij ik twee uur voor we er zijn uit in de badkamer met m'n kop tegen de muur, daardoor even geen boodschappen doen voor mij en schiet de venkelsoep die ik wilde maken er bij in. Dan maar soep uitzak. Hoofdgerecht is vis uit de oven.

Nodig:
1 pot visfond
4 witte visfilet
2 sjalotjes in kwarten
125 ml witte wijn
flinke klont boter
3 ons tuinbonen (diepvries)
plukje saffraan
125 ml kookroom

Visfond inkoken tot de helft. In de tussentijd de vis in de oven (180 C) in een ovenschaal met 100 ml water, de ui, 100 ml wijn, de boter, peper en zout. Laat in 10 minuten garen.

Kook de tuinboontjes in een laagje water in ongeveer 10 minuten gaar, haal eventueel het vliesje van de boontjes af (ik meng de vliesjes door het eten van de hond)

Als de visfond ingekookt is voeg dan het restje wijn toe, de saffraan en de room, kook nog 5 minuutje door. Dan nog een minuut de tuinboontjes erbij,en klaar.

Wij eten er een salade en gekookte aardappelen bij.

No comments:

Post a Comment