
Dit heb je nodig:
lamskoteletten voor 2 personen (ongeveer 3 ons) Wij halen ecologische bij Siem van der Gragt op de Elandsgracht en die zijn echt heel erg lekker!
handje verse tijm
olijfolie
200 gram paddestoelen in stukken
verse peterselie
1/2 citroen
handje pijnboompitten
grote hand verse basilicum
2 el balsamico
peper en zout
Grillplaat alvast aanzetten. Tijm fijnstampen in de vijzel, olijfolie erbij. Wrijf de koteletten er mee in en bestrooi ze met peper en zout. Paddenstoelen (zonder vet) op de grillplaat, als ze klaar zijn in een grote kom doen. Maak in de tussentijd de de basilicumsaus: Stamp de pijnboompitten fijn in de vijzel, doe het in een kom. Stamp dan de basilicum fijn. Meng de basilicum door de pitten en voeg er genoeg olijfolie aan toe dat het bijna vloeibaar is. Dan de balsamico erbij.
Als de paddenstoelen van de grill af zijn leg je de koteletten er op, ongeveer 3 minuten per kant om ze nog een beetje rose te laten. Zijn ze klaar: meng ze door de paddenstoelen, met het sap van de citroen, een scheutje olijfolie, peper en zout.
Alles netjes op een bord (of in de schaal opdienen). Wij eten het met een groene salade en gebakken aardappeltjes. We zijn een beetjes verdrietig zodra ons bord leeg is.
Recept: Jamie's Dinners - Jamie Oliver
No comments:
Post a Comment