Tuesday, 26 October 2010

Spaghetti met Gehaktballetjes in Tomatensaus

In de oven:



Uit de oven:


en op het bord:



een echte klassieker: de spaghetti met gehaktballen in tomatensaus. Maak je dus zo (voor 3/4 personen)

1 knof fruiten, gevijzeld chili pepertje er bij en 2 theelepels gedroogde oregano. 2 blikken gepelde tomaten er bij (heel laten!) en aan de kook brengen. Dat kan lekker een uurtje op staan, maar mag ook korter.

3 a 4 ons gehakt mengen met een eierdooier, theelepel komijn, theelepel oregano, beetje mosterd, sjalotje, knof, wat rozemarijn, chili pepertje (gevijzeld), peper en zout. Kneden maar, dan balletjes rollen. Bak ze even aan in de olijfolie. Klaar. Als het een vast pannetje is kunnen ze hierin blijven (wel even vet een beetje afgieten)anders overdoen in een ovenschaal.

Eetlepel azijn en een klein beetje suiker of honing bij de tomaten. Goed roeren zodat de tomaten kapot gaan, op smaak brengen met peper en zout en dan over de gehaktballen heen gieten. Verse kruiden strooien (bv oregano, basilicum of marjoraan) Hier een bol mozzarella overheen scheuren en eventueel wat parmezaan. 20 minuten in de oven op 200 c en klaar.

In de tussentijd kan de spaghetti gekookt worden en de tafel gedekt :-)

Bron: "De essentie van het koken" - Jamie Oliver

No comments:

Post a Comment