Sunday, 29 May 2011

Gestoofde Kalfsnek

Gekookt met ingrediƫnten uit de krat. Een stuk kalfsnek van den Lindenhof met een verse biologische salade van spinazie met jonge courgette, tomaatjes en balsamico. Het brood van Menno zit nog in de oven.

Nooit eerder kalfsnek klaargemaakt en voor deze bereiding het bijgeleverde recept gebruikt van Kalfsnek met citroen en venkel, maar dan zonder de venkel.

Oven voorverwarmen op 180 graden. 400 gram kalfsnek in blokjes van ongeveer 4 x 4 cm, peper zout en een beetje bloem er op. Die heb ik in twee eetlepels olijfolie bruin gebakken in de Creuset braadpan, even afgieten. In de koekenpan 2 sjalotten en 2 tenen knoflook fruiten en toevoegen aan de kalfsnek samen met 250 ml witte wijn, 250 ml bouillon, 2 laurierbladen, schil van 1/4 citroen (in slierten) en 6 takjes tijm.
Deksel op de pan en 1,5 uur in de oven. Klaar. -> volgens het recept van de Krat moet het nog 45 minuten op het vuur zonder deksel, maar bij mij was het al zo ver ingekookt en gaar dat dat niet meer ging.

Het eindresultaat is in ieder geval heerlijk, volgens lief "om je vingers mee op te eten" :)

No comments:

Post a Comment