Gekookt met ingrediƫnten uit de krat. Een stuk kalfsnek van den Lindenhof met een verse biologische salade van spinazie met jonge courgette, tomaatjes en balsamico. Het brood van Menno zit nog in de oven.
Nooit eerder kalfsnek klaargemaakt en voor deze bereiding het bijgeleverde recept gebruikt van Kalfsnek met citroen en venkel, maar dan zonder de venkel.
Oven voorverwarmen op 180 graden. 400 gram kalfsnek in blokjes van ongeveer 4 x 4 cm, peper zout en een beetje bloem er op. Die heb ik in twee eetlepels olijfolie bruin gebakken in de Creuset braadpan, even afgieten. In de koekenpan 2 sjalotten en 2 tenen knoflook fruiten en toevoegen aan de kalfsnek samen met 250 ml witte wijn, 250 ml bouillon, 2 laurierbladen, schil van 1/4 citroen (in slierten) en 6 takjes tijm.
Deksel op de pan en 1,5 uur in de oven. Klaar. -> volgens het recept van de Krat moet het nog 45 minuten op het vuur zonder deksel, maar bij mij was het al zo ver ingekookt en gaar dat dat niet meer ging.
Het eindresultaat is in ieder geval heerlijk, volgens lief "om je vingers mee op te eten" :)
Living in Amsterdam since 2000 and still discovering new and beautiful places i decided to write a blog about it. Mostly based in pictures, it's often the best way to show.Going back and forth between Dutch and English finally decided to go with English hoping to help a lost tourist find the best spots in town.
No comments:
Post a Comment