Living in Amsterdam since 2000 and still discovering new and beautiful places i decided to write a blog about it. Mostly based in pictures, it's often the best way to show.Going back and forth between Dutch and English finally decided to go with English hoping to help a lost tourist find the best spots in town.
Thursday, 30 September 2010
Zuurkoolstamppot met Gehaktballen
Herfst is begonnen, koud, koud, koud en regen. Goede nieuws:: Stamppot tijd! ongeschilde aardappels koken in een klein laagje water met twee knof en een gesnipperd sjalotje. Gaar? stamp alles door elkaar inclusief kookvocht. Scheutje olijfolie, schepje mosterd, peper en dan de, in een ander pannetje gegaarde, zuurkool er door heen met een schepje Tons mayo. Zo lekker dat er eigenlijk niets meer bij hoeft. Maar toch: voor het eerst zelf oma gehaktballen gemaakt! 3 ons (biologisch) rundergehakt, een beschuitje, uitje, beetje mosterd en tomatenketchup. Beetje komijn en beetje nootmuskaat. Vier ballen draaien en die een kwartiertje opzetten. Verrassend resultaat: net echt hihi.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Blog Archive
-
▼
2010
(171)
-
▼
September
(30)
- Zuurkoolstamppot met Gehaktballen
- Fleurs Place
- Hamburgers en Maiskolven
- Restjes Avond
- Verjaardagsborrel
- Villa Zomerdijk
- Spaghetti met Paddestoelen van Lief
- Burgermeester
- Barbs Place
- Bird
- Nocchi met Paddestoelen en Salade Tomaten
- Portare Via
- Nocchi met Zeekraal en Tomatensaus met Pittige Worst
- Artisjokken Nocchi met Vales
- Gado Gado met Gegrilde Kip
- Restjespasta
- Burgermeester
- Friet
- Spaghetti van Lief
- Pap en Mams
- Spaghetti met Gehaktballetjes in Tomatensaus
- Febo
- Pizza met Champignons en Kaas
- Ravioli met Tomaatjes
- Oosterse Soep
- Ravioli met Tomatensaus
- Biefstuk met Brood en Mais
- Salade Nicoise, maar met Zure Haring
- Cafe Bern
- Spaghetti met Gehaktballetjes in Tomatensaus
-
▼
September
(30)
No comments:
Post a Comment